Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Rampen

Doden en gewonden na explosies Chinese stad

Na explosies gisteren in de Chinese havenstad Tianjin zijn honderden gewonden in het ziekenhuis opgenomen. Ook werd gisteravond laat gesproken over ten minste zeven doden. Een ziekenhuis meldde dat de gewonden bleven binnenkomen, aldus een bericht van het Chinese staatspersbureau Xinhua. De brandweer had het vuur gisteravond onder controle, maar twee brandweerlieden raakten vermist. Volgens de Chinese staatstelevisie zijn de ontploffingen binnen 30 seconden achter elkaar veroorzaakt door explosieven en brandbare stoffen bij een containerterminal. De explosies deden zich voor toen de brandweer al ter plaatse was, volgens nieuwszender CNN. Omwonenden zouden massaal uit hun huizen zijn gevlucht, omdat ze dachten dat er een aardbeving was.