Massagraf in Londen ontdekt

Bij bouwwerkzaamheden in het centrum van Londen is een massagraf ontdekt met de resten van dertig mensen. Het zijn waarschijnlijk slachtoffers van de grote pestepidemie van 1665, die tussen de 75.000 en 100.000 Londenaren het leven kostte. Dat heeft spoorbedrijf Crossrail gisteren laten weten. De resten werden gevonden op een terrein waar ooit een begraafplaats lag. Het lijkt erop dat ze allemaal op dezelfde dag in 1665 zijn begraven, en dat wijst erop dat het gaat om slachtoffers van de builenpest, zegt een archeoloog die bij de werkzaamheden betrokken is. De resten lagen in het graf in rijen naast elkaar. Oorspronkelijk lagen ze in houten kisten, maar het hout is vergaan. De beenderen zullen nader worden onderzocht, om te bepalen of er sprake was van builenpest.