Economie

Voor de prijs van een lolly koop je nu een aandeel Imtech

Foto ANP

Ai, Imtech. Het bedrijf (22 duizend werknemers, 3,9 miljard euro omzet) zit diep, diep in de problemen en heeft dringend geld nodig. En het gaat ook niet lekker op de beurs: de koers stond gisteren 95 procent lager dan op dezelfde dag in 2014.

Flinke koersvallen zijn overigens niet nieuw voor het bedrijf uit Gouda. Uit een data-analyse van NRCQ blijkt dat het bedrijf al voor de vierde keer in vijf jaar de grootste koersval van de AEX of Midkap meemaakte. In onderstaande grafiek staan de top-vijf bedrijven met de grootste koersdaling in één jaar. De daling van 95 procent is overigens wel een record: in de afgelopen vijf jaar kelderde er in ons meetmoment - van augustus tot en met augustus - geen enkel aandeel zo hard als dat van Imtech.

Tap of hover over de bollen in onderstaande grafiek voor meer informatie

Ben je trouwens van plan om een aandeel Imtech kopen? Voor een tiental centen is het al van jou. Dat was ooit wel anders. In 2011 - op zijn piek - was een aandeel in het bedrijf nog ruim 200 euro waard. Tegenwoordig heb je er dus al een voor de prijs van een lolly.

Hoe deed Imtech het de afgelopen jaren op de beurs? In 20 seconden

imtch