Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Rampen

Zestig mensen bedolven door aardverschuiving China

In de Chinese subprovincie Changyang heeft een aardverschuiving bij een mijnbouwgemeenschap zeker veertig mensen bedolven. Reddingswerkers worden gehinderd door het steile en ruwe terrein.

Taizhou, provincie Zhejiang, China. Door hevige regenval als gevolg van de tyfoon Soudelor zijn dorpen overstroomd.
Taizhou, provincie Zhejiang, China. Door hevige regenval als gevolg van de tyfoon Soudelor zijn dorpen overstroomd. Foto Reuters

In de Chinese stad Shangyang heeft een aardverschuiving bij een mijnbouwgemeenschap zeker zestig mensen bedolven, schrijft persbureau AFP. Veertien mensen zijn nu gered. Het reddingswerk is nog aan de gang, maar hulpdiensten worden gehinderd door het steile en ruwe terrein.

Vijftien slaapzalen van de Wuzhou Mining Company, een bedrijf dat vooral het metaal vanadium delft, zijn begraven onder de aarde. Volgens staatsomroep CCTV is het gebied getroffen door zware regenval.

Shangyang, in de provincie Shaanxi.

tyfoon

De tyfoon Soudelor, die eergisteren de oostkust van China bereikte, kostte aan zeker veertien Chinezen het leven. Ze werden meegesleurd door overstromingen of kwamen onder het puin van ingestorte huizen terecht. In kustprovincie Zhejiang zijn meer dan 188.400 mensen geëvacueerd, in buurprovincie Fujian 320.000. Ruim 530 vluchten zijn gecanceld en 191 treinen rijden niet.

Tyfoons komen in deze tijd van het jaar vaker voor in de Zuid-Chinese zee en in de Stille Oceaan. Begin juli moesten tienduizenden Chinezen evacueren wegens de komst van supertyfoon Chan-hom. Op de zuidelijke eilanden van Japan raakten twintig mensen gewond.