Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Crossing Lines

Begin van een misdaadserie over een speciaal internationaal politieteam dat in Europa grensoverschrijdende criminaliteit moet aanpakken. Crossing Lines speelt zich deels af op het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Het vijfkoppige team staat onder leiding van Louis Daniel (Marc Lavoine). Na een moord op een jonge vrouw in Parijs gaat het team aan de slag. Het eerste seizoen van de serie – eerder te zien bij RTL 5 – werd gemengd ontvangen door critici, maar sloeg bij voldoende kijkers aan: een derde seizoen is inmiddels in de maakt. Ook met Donald Sutherland.