Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

3LAB: Minima

De komische VPRO-dramaserie Minima gaat over Tjeerd en Ewout, twee werkloze jongens (gespeeld door comedians Emilio Guzman en Thijs van Domburg). Beiden zijn achter in de twintig en al een tijd afgestudeerd. Een vaste baan hebben ze nog nooit gehad, vooral door hun eigen laksheid. Om hun uitkering te behouden moeten ze verplichte trainingen doen bij de Dienst Werk en Inkomen en komen ze elke week bijeen met een vast groepje werklozen, die soms wordt aangevuld met een nieuw gezicht. In de eerste aflevering is dat de Syrische Salim.