Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Meisje (15) belaagd op kermis Beverwijk, politie houdt drie jongeren aan

Foto ANP / Koen van Weel

De politie heeft gisteren in Beverwijk drie mensen aangehouden nadat zij mogelijk een 15-jarig meisje hebben belaagd op de plaatselijke kermis aan het Meerplein, meldt de regionale omroep RTV Noord-Holland. Zo’n vijftig jongeren zouden het meisje hebben geschopt en geslagen.

Een getuige schrijft op Facebook dat hij toevallig kwam langsfietsen en het meisje te hulp schoot, waarna hij haar meenam naar de nabijgelegen Breestraat. Toen de jongeren het meisje opnieuw aanvielen, belde hij het alarmnummer. Zodra agenten arriveerden sloegen de jongeren op de vlucht. De politie doet onderzoek.

Het Meerplein in Beverwijk, waar de plaatselijke kermis wordt gehouden.