Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Intern onderzoek naar aangiftes doodgeschoten verpleegster

Hulpverleners proberen de verpleegster Bij het TweeSteden ziekenhuis in het Brabantse Waalwijk te helpen.
Hulpverleners proberen de verpleegster Bij het TweeSteden ziekenhuis in het Brabantse Waalwijk te helpen. Foto ANP Ginopress

De politie gaat intern onderzoek doen naar de aangiftes die de doodgeschoten verpleegkundige uit Waalwijk tegen haar ex-vriend heeft gedaan. De vrouw werd eergisteren in haar auto doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis.

De man die ervan wordt verdacht de verpleegkundige te hebben doodgeschoten meldde zich gisteren bij de politie. Het zou gaan om haar ex-vriend John F., maar de politie wil dit niet bevestigen, maar zegt wel dat het gaat om een bekende van de vrouw. De politie komt vanmiddag bij elkaar om alles te bespreken en te kijken of er iets is misgegaan, bericht persbureau ANP.

“Alle aspecten en aangiftes zullen daarbij aan de orde komen, want we willen goed in kaart brengen hoe alles is gelopen. Als het onderzoek is afgerond, zullen we daarover met een verklaring naar buiten komen.”

Het slachtoffer had al eerder aangifte had gedaan van bedreiging van F. met wie ze het een maand geleden zou hebben uitgemaakt. Er zouden zelfs aangiften liggen van meerdere vrouwen, schrijft De Telegraaf vandaag. De krant sprak met de ex-vrouw van F. die zegt dat F. eerder al dreigde haar en de verpleegkundige te vermoorden. De ex-vrouw deed om die reden ook aangifte.