India wil geld zien van Nestlé voor Noedelgate

Foto Reuters

Wat gebeurde er terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Honderd miljoen dollar. Zo veel willen de Indiase autoriteiten hebben van het Zwitserse Nestlé. Het levensmiddelenbedrijf heeft klanten in India misleid door “onveilige, schadelijke, gebrekkige en verkeerde” producten te verkopen, zo stelt het ministerie van Consumentenzaken. Dat meldt de Financial Times.

Al twee maanden is India in de ban van de noedels van Maggi, een merk van Nestlé. Onderzoek zou uitwijzen dat er gevaarlijk hoge niveaus van lood in de noedels zou zitten. Nestlé heeft altijd beweerd dat dat niet het geval was, maar ging toch over op een grote actie om de noedels terug te roepen, waardoor de omzet van Nestlé in het afgelopen kwartaal met 20 procent is gedaald.

Vijf Uber-chauffeurs gearresteerd in Hongkong

Alsof het zware criminelen zijn. Zo werden de chauffeurs van de Hongkongse afdeling van Uber door de politie afgevoerd. De vijf hadden zich volgens de politie schuldig gemaakt aan het aanbieden van taxidiensten zonder vergunning en het rijden zonder verzekering. Dat schrijft de South China Morning Post.

De Hongkongse krant meldt dat de taxilobby in de stad al langer grote kritiek heeft dat het stadsbestuur te weinig doet aan Uber. De politie is ervan overtuigd dat er genoeg bewijs is om de chauffeurs te veroordelen.

Dat Samsung-schermpje komt vast uit Vietnam

Samsung uit Zuid-Korea ziet Vietnam wel zitten. Het technologiebedrijf investeert 2 miljard dollar in een fabriek die beeldschermen zal maken. Eerder pompte Samsung al een miljard dollar in de assemblagehal. De fabriek zal geen enorme breedbeeldtelevisies maken, maar richt zich vooral op de productie van schermen voor smartphones en tablets. Dat schrijft de Nikkei Asian Review.

Voor de Vietnamese economie is het een stimulans, schrijft de Japanse krant. Telefoons en smartphones waren het grootste exportproduct van het communistische land vorig jaar en goed voor 16 procent van alle uitvoer (waarde 23,6 miljard dollar).

 

    • Melle Garschagen