Facebook heeft breaking news voor je

Foto AFP

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Facebook blijft proberen om de nieuwswereld te veroveren. De nieuwste poging is een app die breaking news-meldingen naar je smartphone stuurt, meldt The Verge.

De app is nog in de beginfase, maar zal Facebook-gebruikers de komende tijd vragen te kiezen van welke media en over welke onderwerpen ze meldingen willen ontvangen. Nadat je een keuze hebt gemaakt krijg je een pushnotificatie van 100 tekens. Alle via Facebook verzonden medingen verwijzen naar de website van de betreffende publicatie. Slechts een paar van die publicaties zijn ook beschikbaar binnen de app zelf.

Facebook is niet de eerste met dit idee. Twitter begon vorige week met het testen van een breaking news-tab in zijn iOs en Android apps. Wanneer de app van Facebook actief wordt is niet bekend. De woordvoerder van Facebook wilde er niets over loslaten.

Amerikaanse apps bieden artsen op bestelling

Last van je maag of een zware verkoudheid? In de VS gebruiken steeds meer mensen een app om een huisarts in te schakelen. Een van die groeiend populaire apps heet Heal, schrijft The Wall Street Journal. 

Voor een doktersafpraak via Heal betaal je 99 dollar (89 euro). Net wat minder dan dat de gemiddelde Amerikaan voor een ‘gewoon’ doktersbezoek betaalt. Vooral werkende Amerikanen zijn fan omdat de arts via Heal naar je huis komt. De artsen die verbonden zijn aan de app geven hun beschikbaarheid door en komen langs op de door jou gewenste tijd en plaats.

Heal is er niet alleen voor verkoudheidjes. Je kunt via de app om spoedeisende medische zorg vragen, een griepprik bestellen of een verpleegkundige naar een schaafwond laten kijken. Vergelijkbare startups in Californie beloven via een app een arts die in minder dan een uur bij je op de stoep staat. Medische app Pager bijvoorbeeld, stuurt artsen in New York via Uber naar je huis. De app RetraceHealth in Minneapolis maakt afspraken met patienten via video.

Kun jij een wiskundetest voor 8-jarigen maken?

Basisschoolleerlingen in de staat New York maken deze week een jaarlijks wiskunde-examen. De staat New York staat erom bekend de moeilijkste testen van het land te hebben. Slechts 36 procent van de leerlingen slaagde in 2014 voor de test.

Business Insider ontfutselde een aantal vragen die vorig jaar meer dan de helft van de 8 tot 9-jarigen verkeerd deden. Nieuwsgierig geworden? Probeer de vragen zelf te beantwoorden. 

    • Annemieke Ruggenberg