Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Erik Winter, Marthe Loomans, Mark Beumer op shortlist Lowlands Schrijfwedstrijd

Erik Winter, Marthe Loomans en Mark Beumer hebben de shortlist gehaald van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Dat meldt de organisatie. De drie auteurs winnen ieder twee kaartjes voor het muziekfestival. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next.

Voor de schrijfwedstrijd, die dit jaar voor de derde maal plaatsvindt, werden meer dan vierhonderd verhalen ingezonden.

Jury

Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een vakjury en gebundeld in een e-book.

De jury bestaat naast juryvoorzitter Ronald Giphart uit schrijver Ivo Victoria, redacteur Willemijn Tillmans en nrc.next redacteur Thomas de Veen. De winnaar wordt op eind augustus Lowlands bekendgemaakt.

Eerdere winnaars

De eerste twee edities werden gewonnen door Nicole van den Berg en Derk Fangman.