Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Binnenlands bestuur

The Storm Makers

Eenderde van de half miljoen Cambodjanen die werken in het buitenland wordt uitgebuit als slaaf. Zo ook de zestienjarige Aya. Toen ze een boerin was op het platteland van Cambodja werd ze verkocht door een mensensmokkelaar, in Cambodja ook wel een ‘stormmaker’ genoemd. Hij had haar een baan als huishoudster beloofd in Maleisië. Na twee jaar te zijn uitgebuit keert ze getraumatiseerd terug naar haar dorp, nog net zo arm als voorheen. Regisseur Guillaume Suon volgt in The Storm Makers niet alleen Aya, maar ook een aantal mensensmokkelaars.