Dit is vandaag belangrijk

Foto AP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Elvis Presley verschijnt op een postzegel in de VS. De man is aanstaande zondag al 38 jaar dood, toch verdient The King nog 55 miljoen dollar per jaar. En hij is niet eens de bestverdienende dode ster.

Installatiebedrijf Imtech uit Gouda heeft acute geldnood. Niet zo verrassend als je bedenkt dat Imtech al drie jaar op rij het slechtst presterende bedrijf op de Amsterdamse beurs is. Wie duikt er op de brokken?

Passpiegels met 360-gradenfoto’s, betalen met DigiBytes en zodra je een shirtje uit het rek pakt, een tip voor welke broek er leuk bijpast. In, jawel,Zoetermeer is het winkelen van de toekomst alvast begonnen. Alleen voor mannen, voorlopig.

Poldernieuws

Stichting BREIN heeft Dutch Release Team boetes opgelegd voor het uploaden van Nederlandse films en series, meldt Emerce.

Vakbond FNV is volgens het FD steeds vaker afwezig bij grote cao-afspraken.

Ben je niet thuis als er post wordt bezorgd? PostNL experimenteert meteen ‘altijd thuis box’, schrijft Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Na Twitter experimenteert ook Facebook met breaking news-meldingen, meldt The Verge.

Een huisarts op bestelling. In de VS ontstaan steeds meer apps die deze en vergelijkbare services aanbieden, schrijft The Wall Street Journal.

Kun jij de beruchte wiskundetest voor 8-jarigen van de staat New York maken? Business Insider heeft een aantal van de vragen voor je. 

While you were sleeping… in Asia

India eist 100 miljoen dollar schadevergoeding van Nestlé wegens het maken van gevaarlijk etenswaar, schrijft de Financial Times.

Vijf chauffeurs van Uber zijn gearresteerd in Hongkong, meldt South China Morning Post.

Samsung investeert twee miljard dollar in een beeldschermfabriekin Vietnam, bericht de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q