Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Britse uitgever Pearson verkoopt belang in weekblad The Economist

De Britse uitgever Pearson verkoopt het belang in het zakelijke weekblad The Economist voor 469 miljoen pond. Dominante aandeelhouder wordt Exor, het investeringsfonds van de Italiaanse Fiat-familie Agnelli.

Beeld The Economist

De Britse uitgever Pearson verkoopt het belang in het zakelijke weekblad The Economist voor 469 miljoen pond (658 miljoen euro), meldt de financiële nieuwssite Bloomberg. Dominante aandeelhouder wordt Exor, het investeringsfonds van de Italiaanse Fiat-familie Agnelli, met 30 procent van het totale aandelenkapitaal. Ook de machtige bankiersfamilie Rothschild krijgt meer zeggenschap: die was al aandeelhouder in The Economist Group.

Exor is overeengekomen ruim 227 miljoen pond (ruim 318 miljoen euro) te betalen voor 27,8 procent van de gewone aandelen van The Economist Group en ruim 59,5 miljoen pond (zo’n 83 miljoen euro) voor alle B-aandelen. De resterende aandelen, 20 procent van het totale aandelenkapitaal, worden gekocht door The Economist Group voor 182 miljoen pond (255 miljoen euro).

Pearson verkocht onlangs al zijn belang in The Financial Times. Die zakenkrant verkocht het voor ongeveer 1,2 miljard euro aan de Japanse krantenuitgever Nikkei. Pearson wil zich meer concentreren op de activiteiten op het gebied van onderwijs.

Lees ook uit NRC Handelsblad: Japans Nikkei wint strijd om FT van Duits Springer, over de verkoop van de Britse zakenkrant.