Beer wil een persoon zijn

None

Drie jaar na zijn debuut keert de blowende, zuipende en vuilbekkende teddybeer Ted terug. Regisseur-scenarist Seth MacFarlane doet opnieuw zijn stem en stopte Ted 2 vol met dingen waar hij om geeft, van een hommage aan oude showballetten tot verwijzingen naar Rocky.

De pas getrouwde Ted moet met behulp van een advocate (Amanda Seyfried) aantonen dat hij geen object is maar een persoon. Even lijkt het een politieke film te worden: zo memoreert de advocate dat slaven ooit ook niet meer dan bezit waren. Voordat deze parallel uitgewerkt kan worden, zijn we drie grappen verder. Consequent is de humor niet. Homo’s zijn oké, maar als aan een waterpijp in de vorm van een penis gelurkt moet worden, trekken Ted en maatje John (Mark Wahlberg) een heel vies gezicht. Ted 2 voelt als een komisch schot hagel waarvan te weinig grappen doel treffen.

    • André Waardenburg