Ja hoor, wat een goal! Keeper scoort met hakje

Foto JASPER RUHE/EPA

„Het was gewoon instinct, denk ik”, zei ADO-doelman Martin Hansen nadat hij gisteravond diep in blessuretijd de bal met zijn hak in het doel van PSV werkte. Daarmee eindigde de wedstrijd in 2-2, waardoor de landskampioen in zijn eerste competitieduel meteen punten laat liggen. In de 95ste minuut ging de Deense doelman mee ten aanval in een alles-of-nietspoging bij 2-1 achterstand. Achter zijn standbeen langs maakte hij de gelijkmaker en pakte hij een punt voor zijn ploeg. De doelman zelf reageerde tegenover Fox Sports ietwat laconiek op zijn wereldgoal. „De bal moest richting de goal, als dat lukt heb je altijd een kans. Ik word liever beroemd door het keepen.” De andere wedstrijd in de eredivisie die vanwege de politiestakingen pas gisteren werd gespeeld ging tussen Heerenveen en de Graafschap. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3 - 1 voor de thuisploeg.

    • NRC