Verdachten steekpartij Ikea in Zweden woonden in vluchtelingenkamp

AFP / Peter Kruger

De twee mannen die zijn aangehouden voor de dodelijke steekpartij gisteren in een Zweedse Ikea-vestiging, komen uit Eritrea. Ze wonen in een vluchtelingenkamp in de stad Arboga. Dat heeft de Zweedse politie bekendgemaakt op een persconferentie, meldt de Zweedse krant Dagbladet.

Bij de steekpartij gisteren nabij de Zweedse stad Västerås werden twee mensen gedood. Een derde persoon raakte ernstig gewond. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat de verdachten een politiek motief hadden.

De verdachten zijn een 35-jarige en een 23-jarige man. Aan de schuld van de 35-jarige man wordt niet getwijfeld vanwege zijn verwondingen. Er zijn messen in beslag genomen. De mannen waren niet bekend bij de politie.

De politie neemt veiligheidsmaatregelen rond het vluchtelingenkamp waar de mannen woonden, om te voorkomen dat er wraakacties worden gepleegd.

    • Mirjam Remie