Soepel kwartet

None

De Amerikaanse moderne jazzdrummer Mark Guiliana is zeer thuis in drum-’n-bass en techno. Met zijn geniale ritmegevoel kan hij dat soort geprogrammeerde, behoorlijk perfecte beats live op drums ook geweldig goed en organisch uitvoeren. Guiliana draagt zo al jaren spannend en zinvol bij aan muziek van jazzmusici als Avishai Cohen, Jason Lindner, Jeff Ballard en Brad Mehldau, maar ook de pophoek (David Bowie) kent zijn werk. Vorig jaar begon de drummer zijn eigen label, waarop hij op dezelfde dag twee platen uitbracht. Op zijn derde album Family First presenteert de drummer zich voor het eerst in akoestische setting. Samen met bassist Chris Morrissey, pianist Shai Maestro en tenorsaxofonist Jason Rigby vormt hij een soepel, gedreven kwartet dat in met name eigen composities en een interpretatie van Bob Marley’s ‘Johnny was’ nooit de makkelijkste, maar de meest avontuurlijke weg kiest.

    • Amanda Kuyper