PSV speelt gelijk tegen ADO na wereldgoal van Haagse doelman

Doelman Martin Hansen van ADO hakt de bal in de richting van het doel van PSV.
Doelman Martin Hansen van ADO hakt de bal in de richting van het doel van PSV. Foto ANP

Landskampioen PSV heeft zijn eerste competitieduel van het nieuwe voetbalseizoen niet kunnen winnen. Op bezoek bij ADO Den Haag kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een gelijkspel: 2-2. Vooral de gelijkmaker van ADO liet de toeschouwers niet onberoerd: diep in de blessuretijd werkte doelman Martin Hansen de bal met zijn hak in het doel.

Hansen was even daarvoor het veld overgestoken om zijn ploeg in extremis nog aan een punt te helpen. Tot vlak voor het fluitsignaal stond PSV namelijk op voorsprong en de ploeg van Phillip Cocu leek op weg naar een zekere overwinning. In een laatste vrije bal voor ADO gaf PSV de zege echter toch uit handen.

Vanzelfsprekend leidde dat doelpunt in Den Haag tot euforie. Luister hier hoe de commentatoren van Omroep West reageerden:

Het doelpunt van de sluitpost was al de tweede keer dat ADO dit duel langszij kwam. Halverwege de eerste helft scoorden de Hagenaren al de 1-1 uit een strafschop, gemaakt door Roland Alberg. Vlak daarvoor was PSV op voorsprong gekomen door een doelpunt van Adam Maher, volgens ANP uit buitenspelpositie.

Twitter avatar sjoerdmossou Sjoerd Mossou Dat @FOXSportsnl heeft toch wel ergens een kanaaltje over om die goal van Hansen een week lang integraal op te herhalen?
Twitter avatar Jmvanhalst Jan V Basten/FC Den Bosch stond qua mooiste altijd op één. Maar nu….? #Hansen #dtv
Twitter avatar sportzeloot Michel Abbink Goals in officiële duels dit seizoen:
Hansen - 1
Messi - 0
Ronaldo - 0
Agüero - 0

‘Het was gewoon instinct’

Met nog een half uur te gaan kwam PSV toch weer op voorsprong, nadat Luuk de Jong een voorzet van Luciano Narsingh binnenkopte. Van uitvoetballen was daarna echter geen sprake: zeker in het Haagse kwartiertje bleef ADO aandringen en moest PSV vol in de verdediging. Maar tegen Hansen was de club niet opgewassen.

De doelman zelf reageerde tegenover het ANP overigens ietwat laconiek op zijn zijn treffer. Hansen zei dat hij liever bekend werd door zijn kwaliteiten als keeper en voegde daaraan toe:

“Het was gewoon instinct. Het kon niet anders. De bal moest richting de goal, als dat lukt heb je altijd een kans.”

    • Joost Pijpker