Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Verdachte meldt zich bij politie voor dodelijke schietpartij Waalwijk

Hulpverleners op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk.
Hulpverleners op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. ANP / Ginopress

Een 37-jarige man heeft zich bij de politie gemeld voor de dodelijke schietpartij gisteren in Waalwijk, waarbij gericht op een 28-jarige vrouw werd geschoten. Het gaat om een 37-jarige man uit Zevenbergen.

Twitter avatar Politie_Tilburg Politie Tilburg eo @Politie_Tilburg: Verdachte schietincident #waalwijk heeft zich gemeld. Gaat om een 37-jarige man uit Zevenbergen. Meer info volgt.

Hij is aangehouden en wordt vastgehouden voor verder onderzoek. Eerder vandaag kwam naar buiten dat de vrouw, een medewerker van het TweeSteden ziekenhuis, verschillende keren aangifte gedaan had van bedreiging. Volgens Omroep Brabant werd ze bedreigd door haar ex-vriend, met wie ze het vier weken geleden uitmaakte. Haar huidige vriend zei tegen de omroep verschillende vrouwen aangifte tegen de ex deden: de vrouw zelf, zijn ex-vrouw en een derde vrouw.

De politie zegt dat de verdachte “een bekende” is van de vrouw. Of het om haar ex gaat, wil de woordvoerder niet zeggen.

De vrouw werd gisteren, rond tien over vijf, in haar auto beschoten, op de personeelsparkeerplaats. Ze is nog enige tijd gereanimeerd maar overleed kort na de schietpartij.