Janneke Vreugdenhil Waterkersdressing

illustratie jet peters
illustratie jet peters

We koken deze week uit SLA, het kookboek van de gelijknamige Amsterdamse restaurantketen. De recepten in het boek zijn zo lang dat ze niet op één dag in de krant passen en dus doen we het ietsje anders dan anders. We maken er een drietrapsraket van; een salade opgebouwd uit drie afzonderlijke gerechten, die samen een geheel vormen. Vandaag de dressing. Morgen bijpassende gehaktballetjes en op donderdag stellen we de salade samen.

Deze dressing van waterkers, za’atar, sojayoghurt en saffloerolie is kruidig, fris en pittig tegelijk. Volgens het boek is hij ook lekker bij groente, vis en gebakken halloumi en daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Za’atar is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten (met als voornaamste ingrediënten sumak, sesam en tijm). Wie geen saffloerolie in huis heeft gebruikt gewoon 130 ml zonnebloemolie. En sojayoghurt mag u van mij gerust vervangen door koeienyoghurt.

Ida de Haart

SLA

Uitgeverij: Kosmos

Prijs: €24,99