Heerenveen opent seizoen met overwinning op De Graafschap

Sc Heerenveen-speler Simon Therne viert de 1-0 tegen De Graafschap. Foto ANP

Sc Heerenveen heeft in zijn eerste wedstrijd van de competitie eenvoudig gewonnen van De Graafschap. De Friezen wonnen thuis met 3-1. Simon Thern (2x) en Mitchell te Vrede maakten de doelpunten voor de thuisploeg.

Twitter avatar scHeerenveen sc Heerenveen Dit was gelijk de laatste actie van de wedstrijd, arbiter Van de Graaf fluit af! Heerenveen wint de eerste competitiewedstrijd 3-1! #heegra

De Graafschap scoorde tegen via Vincent Vermeij tegen. De ploeg uit Doetinchem was de wedstrijd begonnen met slechts twee spelers in de basis die eerder wedstrijden in de Eredivisie hadden gespeeld. Dat bleek al snel want de Friezen hadden geen moeite om de weg naar de goal te vinden.

Al snel stonden de drie Friese doelpunten al op het scorebord. Heerenveen zocht de hele avond de aanval en leek lange tijd op weg naar een monsterscore. Zo werd een doelpunt van Luciano Slagveer in de eerste helft afgekeurd. Pas toen de doelpunten uitbleven en de Friese storm enigszins luwde, kon keeper Erwin Mulder van sc Heerenveen zich onderscheiden met een aantal knappe reddingen op Doetinchemse doelpogingen.

Twitter avatar degraafschap De Graafschap [VERSLAG] ​De Graafschap verliest bij terugkeer in Eredivisie van Heerenveen http://t.co/b0ApPd1CUz
    • Sam de Voogt