Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Hook

(Steven Spielberg, 1991). Spielbergs langgekoesterde droom om het klassieke kinderboek Peter Pan (1904) te verfilmen resulteerde in een sentimentele, surreële sprookjesfilm waarin Pan (Robin Williams) uitgegroeid is tot een volwassen workaholic. Hij keert evenwel terug naar Neverland om zijn kinderen te redden. Williams werd uitgedost naar Spielbergs eigen verschijning: hij draagt zo’n bril als Spielberg, heeft ongeveer zijn gedrongen postuur en zijn uitgelaten manier van doen en spreken. Verder met Dustin Hoffman, als een kakkineuze kapitein Haak.