Fenerbahçe-spelers Topal en Zeybek in auto beschoten

Spelers Mehmet Topa en Uygar Mert Zeybek van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe zijn vanochtend beschoten onderweg van de training naar huis. De voetballers zijn ongedeerd. Het is de tweede keer dit jaar dat spelers van de club doelwit zijn van een schietpartij.

Mehmet Topal.
Mehmet Topal. Foto AP / Tim Hales

Spelers Mehmet Topal (29) en Uygar Mert Zeybek (20) van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe zijn vanochtend beschoten onderweg van de training naar huis. De voetballers zijn ongedeerd. Dat bevestigt de topclub.

Twitter avatar Fenerbahce Fenerbahçe SK Futbolcumuz Mehmet Topal’a Silahlı Saldırı Detayları Canlı Yayında FBTV’de! | http://t.co/vXhrauE3Y9

Een kogel raakte de voorruit van de auto, die van kogelvrij glas gemaakt zou zijn. Op een foto is de voorruit van de wagen te zien met de kogelinslag. Fenerbahçe bestempelt het incident als een “terroristische aanval”. Een dader is nog niet opgepakt.

Twitter avatar sondakikaonedio Son Dakika Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal’a silahlı saldırı
http://t.co/O8eQBhXNUg http://t.co/3AEvakG0z4

Topal speelt sinds juli 2012 bij de club en heeft 49 interlands op zijn naam staan. Zeybek is een jong talent.

Tweede keer

Het is al de tweede keer dit jaar dat spelers van de club, waar ook Robin van Persie speelt, worden beschoten. In april werden schoten gelost op de spelersbus van Fenerbahçe op een snelweg in het noorden van Turkije. De bus was op weg naar het vliegveld van Trabzon, na een 5-1 overwinning bij Çaykur Rizespor, aan de Zwarte Zee. Bij de aanval raakte de chauffeur van de bus ernstig gewond.

Zondag was ook de spelersbus van de Duitse voetbalclub Hertha BSC het doelwit van een schutter. De chauffeur van de spelersbus werd ingehaald door een motorrijder die een kogel afvuurde. Die raakte de voorruit, maar ging er niet doorheen. De chauffeur raakte dan ook niet gewond.

    • Menno Sedee