Verlies Go Ahead bij Jong PSV

Degradant Go Ahead Eagles heeft zich gisteravond bij terugkeer in de eerste divisie laten verrassen. De club uit Deventer ging in het Philips Stadion in Eindhoven onderuit tegen Jong PSV:1-0. De beloften van PSV benutten hun allereerste kans in de 25ste minuut met een uithaal van de twintigjarige Belgische middenvelder Olivier Rommens. Go Ahead Eagles kon in de eerste helft alleen met enkele kopkansen van Sander Duits iets terugdoen. Extra druk richting het doel van de tegenstander in de tweede helft leverde nauwelijks meer mogelijkheden op. Zaterdag verloor ook al mede-degradant NAC, met 4-1 thuis van Volendam. Telstar en RKC Waalwijk sloten gisteren af op 1-1. Invaller Kevin van Essen redde vlak voor tijd een punt voor Telstar, dat in de slotfase achterin één op één gingen spelen. RKC was voor rust op voorsprong gekomen door Arsenio Valpoort. De 0-2 van Jos Peltzer in de tweede helft werd afgekeurd, omdat er een overtreding aan vooraf zou zijn gegaan. (ANP)