Doodgeschoten vrouw in Waalwijk deed aangiften van bedreiging

Foto ANP / Ginopress

De 28-jarige vrouw uit Zevenbergen die gisteren op het parkeerterrein van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk werd doodgeschoten, heeft meerdere keren aangifte gedaan van bedreiging.

Dat meldt de politie.

Wie de vrouw bedreigde en waarom kan de politie “in verband met het onderzoek” niet zeggen. Het is nog niet bekend of actie is ondernomen na de aangiften.

Twitter avatar Politie_Tilburg Politie Tilburg eo Slachtoffer schietincident #tweestedenziekenhuis deed aangifte van bedreiging. Op inhoud/aard kunnen we ivm onderzoek niet in gaan.

De vrouw, medewerker van de afdeling plastische chirurgie van het ziekenhuis, werd rond vijf uur in de middag beschoten door een man toen ze in een auto zat. Ze is gereanimeerd, maar overleed kort na het incident. De dader is voortvluchtig.

Omroep Brabant meldde eerder al op basis van bronnen binnen de familie en de vriendenkring dat de vrouw werd bedreigd door haar ex-vriend. Dat kan de politie nog niet bevestigen.

In de loop van de dag hoort de politie nieuwe getuigen en vindt onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Daarnaast doet de politie buurtonderzoek.

Het ziekenhuis in Waalwijk stond vanochtend stil bij de dood van de vrouw. Later in de week vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats, wanneer is nog niet bekend.

Het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk:

    • Menno Sedee