Bidden voor Michael Brown

Foto Scott Olson/Getty Images/AFP
Foto Scott Olson/Getty Images/AFP

Geen ‘sit-in’ maar een ‘die-in’. Deze jongens strekken zich uit op het asfalt van West Florissant Street, centrum van de protesten in Ferguson. Daar werd Michael Brown zondag precies een jaar geleden neergeschoten. Gistermiddag werd de noodtoestand uitgeroepen in het district St. Louis. De herdenkingsmars begon vreedzaam zondag, maar met het vallen van de avond werd de sfeer grimmiger. Toen de stoet onderweg was naar een kerk werden de eerste zes schoten gelost. Rond middernacht begonnen rivaliserende bendes elkaar te beschieten in West Florrisant Street. Een zeventienjarige zwarte jongen, Trevion Hopson, werd gearresteerd nadat hij de menigte beschoot. Een 22-jarige man raakte gewond aan zijn arm. Een tweede bewapende tiener werd neergeschoten door de politie nadat hij het vuur op hen had geopend vanuit een wagen zonder kenteken. Dat meldt The New York Times. De achttienjarige Tyrone Harris verkeert nu in kritieke toestand. Zijn vader zou tegen The Washington Post hebben gezegd dat twee meisjes hebben verklaard dat hij onbewapend was. Twee andere tieners, een negentienjarige en een zeventienjarige, zijn in hun borst geraakt. De politie gebruikte traangas om de menigte uiteen te jagen. Vier agenten zijn op non-actief gezet.