Barcelona wint na spektakelstuk tegen Sevilla de Europese Supercup

Foto Reuters / Grigory Dukor

Barcelona heeft vanavond voor de vijfde keer in de geschiedenis de Europese Supercup gewonnen. In een vermakelijk en doelpuntrijk duel tegen landgenoot Sevilla FC won de winnaar van de Champions League uiteindelijk na verlenging met 5-4. Sterspeler Lionel Messi speelde een sleutelrol, met twee doelpunten en een assist.

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Messi maakt bijna de beslissende! Zijn derde uit een vrije trap via Pedro erin!

Aanvankelijk leek het overigens helemaal geen spannende wedstrijd te worden tussen de winnaars van de Champions League en de Europa League. Na een vroeg openingsdoelpunt van Sevilla, gemaakt door Ever Banega, boog Barcelona de achterstand namelijk vrij rap om in een 4-1 voorsprong. De doelpunten kwamen van Messi (twee keer), Luis Suarez en Rafinha.

Geen stunt van Sevilla

Met nog iets meer dan een half uur te gaan deed Sevilla iets terug, als José Antonio Reyes de 4-2 maakt. En een kwartier later volgt ook de aansluitingstreffer, als Kevin Gameiro een strafschop benut. Het wachten is dan op de gelijkmaker. Die valt uiteindelijk een paar minuten voor tijd en komt van de schoen van Jevhen Konopljanka.

Tot een stunt komt Sevilla in de reguliere speeltijd niet meer. En ook in de verlenging lijken beide teams niet tot scoren te komen. Totdat Barcelona met nog een paar minuten op de klok een vrije bal krijgt. In eerste instantie weet doelman Beto het schot van Messi nog te keren, maar de herkansing van Pedro is onhoudbaar.

    • Joost Pijpker