Alphabet is het nieuwe Google

Foto AP

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Google wordt onderdeel van een verzameling bedrijven met de naam Alphabet. Het techbedrijf ondergaat een grote structurering en krijgt een nieuwe CEO, schrijven The Wall Street Journal en andere media.

Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin maakten het nieuws zelf bekend in een blogpost. Alphabet wordt een verzameling van alle activiteiten die nu onder Google vallen. Google wordt volgens de oprichters vooral gezien als softwaremaker en zoekmachine. Onder Alphabet zouden de andere activiteiten beter tot zijn recht komen.

Eén van die andere activiteiten is Wing, een bezorgdienst met drones. Ook Calico, een project dat de levens van mensen moet verlengen, wordt nu een zelfstandig onderdeel van Alphabet. Iedere divisie binnen Alphabet krijgt een eigen CEO. Sundar Pichai wordt de nieuwe topman van Google. Hij was tot nu toe verantwoordelijk voor besturingssysteem Android en internetbrowser Chrome. Page wordt de nieuwe CEO van Alphabet.

‘Lol’ op Facebook kan niet meer

Vraag jij je altijd af hoe mensen lachen op social media? Facebook heeft een antwoord op deze belangrijke vraag: ‘Lol’ kan niet meer en ‘haha’ is heel gangbaar, meldt The Verge.

Gebruik jij nog steeds ‘lol’ in je social media-berichten? Dan hoor je bij de minderheid. Uit het onderzoek blijkt dat ‘haha’ goed is voor 51,4 procent van de vrolijkheid op Facebook. Lachende emoji’s worden door 33,7 procent van de Facebook-gebruikers gebruikt. ‘Hehe’ en varianten daarop zijn goed voor 13,1 procent van het gelach. Volgens The Verge is de grote verrassing dat het eens zo populaire ‘lol’ maar in 1,9 procent van de lachende gevallen gebruikt wordt. Twee jaar geleden was het nog de meest gebruikte beschrijving van een lach op Facebook.

Grote kans dat je ouders nog wel ‘lol‘ gebruiken. Facebook ontdekte namelijk dat vooral oudere gebruikers ‘lol‘ op Facebook hebben. Emoji’s zijn juist populair bij jonge en vrouwelijke gebruikers. Er wordt heus niet altijd gelachen op Facebook. In de zeven dagen dat Facebook dat data bijhield, lachte het grootste deel van de gebruikers maar een keer.

Starbucks CEO koopt Hawai-mansion

Starbucks-CEO Howard Schultz is bepaald niet slechter geworden van zijn koffiezaken. Hij kocht voor 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) een eigen resort op Hawai, meldt Forbes.

Het optrekje heeft negen badkamers, acht slaapkamers, twee zwembaden en een jacuzzi. Daar wil je natuurlijk foto’s van zien. Het huis grenst aan een golfbaan. Als de kinderen van Schultz wat privacy willen kunnen ze uitwijken naar één van de vier losse huisjes die op het landgoed gebouwd zijn.

Schultz, goed voor 3 miljard, wordt door Business Insider de democratische Donald Trump genoemd. Er werd de afgelopen weken gespeculeerd of hij zich kandidaat zou stellen. Behalve geld voor een campagne zou hij ook een goede spreker zijn en zich graag met politiek bemoeien. Donderdag bracht Schultz een einde aan de geruchten.

“Despite the encouragement of others, I have no intention of entering the presidential fray. I’m not done serving at Starbucks,” schrijft Schultz.

    • Annemieke Ruggenberg