Wijnaldum trefzeker, Depay wint met United

Georginio Wijnaldum heeft zijn debuut bij Newcastle United opgeluisterd met een fraai doelpunt. De van PSV overgekomen middenvelder kopte zijn nieuwe club vlak na rust op voorsprong na een fraaie voorzet van Gabriel Obertan.

Southampton nam in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Graziano Pellè. Papiss Cissé van the Magpies klopte voor rust doelman Maarten Stekelenburg (1-1). De thuisploeg, met naast Wijnaldum ook doelman Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis, incasseerde een kwartier voor tijd nog de 2-2 van invaller Shane Long.

Bij Southampton ontbrak hoofdcoach Ronald Koeman op de bank, omdat hij afgelopen week geopereerd werd aan zijn achillespees. Zijn broer Erwin nam de honneurs waar.

Bij de thuisploeg viel de coach des te meer op. McClaren, oud-trainer van FC Twente, nam plaats op de hoofdtribune voor een beter overzicht. Met een ouderwetse telefoon met draad stond hij in contact met zijn assistent in de dug-out. Als het echt noodzakelijk was, baande hij snel de trappen af naar het veld, om vervolgens weer plaats te nemen op de tribune. „Ik heb heel wat treetjes genomen”, zei McClaren, zonder een verklaring te geven voor zijn opvallende coaching.

Bij Manchester United debuteerde Memphis Depay in de basis bij de 1-0 zege op Tottenham Hotspur. Depay stond met zijn pass op Ashley Young aan de basis van de goal. Young gaf de bal aan Wayne Rooney, maar Kyle Walker schoot de bal in eigen doel. (NRC)