Vrouw doodgeschoten in auto voor ziekenhuis Waalwijk

ANP / Evert Elzinga

In Waalwijk is een vrouw in een auto op het parkeerterrein voor het TweeSteden Ziekenhuis beschoten. Ze is overleden. De dader (een man) is voortvluchtig.

Dat meldt de politie. De vrouw, een 28-jarige medewerker van het ziekenhuis uit Zevenbergen, is uit de auto gehaald en gereanimeerd. Daarvoor is een trauma-arts met een helikopter ingevlogen. Kort na het incident overleed ze.

“We kregen rond tien over vijf melding van de schietpartij, op de personeelsparkeerplaats van het ziekenhuis. Een man heeft gericht geschoten op een vrouw. Uiteraard zijn we met veel collega’s die kant opgegaan want als we van een schietpartij horen rukken we met veel personeel uit. Tientallen collega’s zijn met de zaak bezig.”

Momenteel worden getuigen gehoord. De politie hoopt dat daaruit een signalement naar buiten komt van de dader, “of mogelijk een naam”. Bij de zoektocht naar de dader is een politiehelikopter ingezet.

Twitter avatar Politie_Tilburg Politie Tilburg eo #waalwijk #tweestedenziekenhuis technische recherche is volop bezig met onderzoek, dader nog voortvluchtig. Er worden getuigen gehoord.

Dit artikel wordt aangevuld zodra er meer bekend is.