Slachtoffers Alphen tijdelijk ondergebracht, werk aan brug hervat

Ravage op de plek waar twee bouwkranen en een brugdeel op een aantal woningen en winkels zijn gevallen in het centrum van Alphen aan den Rijn.
Ravage op de plek waar twee bouwkranen en een brugdeel op een aantal woningen en winkels zijn gevallen in het centrum van Alphen aan den Rijn. Foto ANP/Koen van Weel

De mensen die door het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn dakloos zijn geworden zijn door de gemeente ondergebracht in een jeugdzorginstelling. Het gaat om de bewoners van 12 huurappartementen. Vanochtend werden de oorspronkelijke werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug hervat.

Het gaat om tijdelijke opvang in de jeugdzorginstelling Horizon. Voor de getroffen bewoners zijn er eigen kamers beschikbaar gesteld. Douches en keuken moeten de slachtoffers in Horizon delen met de jeugdigen die er samen met groepsleider al woonachtig zijn.

Het gaat om bewoners van een huurwoningencomplex waarvan sommige eenheden daadwerkelijk zijn beschadigd en anderen uit voorzorg zijn ontruimd. De gemeente Alphen is daarnaast bezig structurele opvang te regelen, aangezien alleen al de voorbereiding van de berging van de ravage “weken gaat duren”, aldus een woordvoerder.

Werkzaamheden hervat

Vanochtend zijn de werkzaamheden aan de Koningin Julianaburg hervat die al gepland stonden. Het ongeval met de kranen heeft hierop geen invloed gehad. Het gaat om een aantal werkzaamheden op verschillende locaties rondom de burg. Wanneer de werkzaamheden die verband hebben met het omgevallen brugdeel weer worden hervat, en wie de herstel en opruimwerkzaamheden gaat coördineren, is nog niet bekend. De gemeente zegt ook daarvoor zorgvuldige voorbereidingen te willen treffen.

    • Sam de Voogt