Spelersbus Hertha BSC beschoten

Eerst een boze vuist en daarna een kogel in zijn voorruit. De chauffeur van de spelersbus van het Duitse Hertha BSC kreeg gistermiddag de schrik van zijn leven toen hij werd ingehaald door een boze motorrijder.

Stephan Behrendt was op weg naar het treinstation van Bielefeld om de selectie op te halen, toen er vanaf een motor ineens op de bus werd geschoten. Een kogel raakte de voorruit, maar ging er niet doorheen. Behrendt raakte dan ook niet gewond.

„Onze chauffeur heeft direct in de loop van het pistool gekeken”, reageerde de onthutste Hertha-manager Michael Preetz tegenover de Duitse krant Bild. „Gelukkig heeft hij de macht over het stuur niet verloren en is er verder niets gebeurd. De selectie hoefden we natuurlijk niets te vertellen. De jongens zagen aan de ruit al snel wat er gebeurd was.”

De selectie van Hertha, met Roy Beerens, was met de trein van Berlijn naar Bielefeld gegaan. Daar zouden ze door hun eigen bus worden opgehaald om naar het teamhotel te gaan. Hertha speelt vanavond een bekerwedstrijd tegen Arminia Bielefeld. De politie is nog op zoek naar de motorrijder.

Vorig seizoen was de spelersbus van Borussia Dortmund al doelwit van een schietincident – ook op een lege bus. En in april werd de bus van het Turkse Fenerbahçe beschoten, de chauffeur raakte ernstig gewond. (NRC, ANP)