Politie roept relschoppers op zich te melden

De politie heeft iedereen die betrokken was bij de rellen in Santpoort in de nacht van zaterdag op zondag opgeroepen zich te melden.

Na afsluiting van de Santpoortse feestweek keerde een groep van zo’n 300 bezoekers zich tegen de politie. Zeven mensen werden na charges gearresteerd. Voorafgaand aan de rellen hinderde de groep hulpverleners bij de behandeling van een 14-jarig meisje, dat waarschijnlijk onwel was geworden onder invloed van drugs. Ook wilde de politie een man aanhouden die volgens getuigen een vrouw mishandeld zou hebben. Toen de man zich hevig verzette tegen zijn arrestatie breidde de onrust zich uit. Daarbij gooiden de relschoppers met straatklinkers en flessen. Drie agenten raakten lichtgewond. Eén agent heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Van de zeven arrestanten zitten er nog zes vast. Zij zijn in verzekering gesteld en kunnen drie dagen worden vastgehouden. De recherche verwacht op basis van videobeelden de komende dagen meer arrestaties te verrichten. Het zou gaan om een groep van 20 tot 25 relschoppers. (NRC)