Márquez wederom superieur in de VS en boekt zevende overwinning op rij

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez heeft zijn dominantie op Amerikaanse bodem gisteren nog maar eens bevestigd. De tweevoudig wereldkampioen in de MotoGP schreef de GP van Indianapolis op zijn naam. Márquez was van poleposition vertrokken, maar moest tijdens de race lange tijd landgenoot Jorge Lorenzo voor zich dulden. De 22-jarige Catalaan passeerde Lorenzo drie ronden voor het einde en boekte zodoende zijn zevende overwinning op rij in de Verenigde Staten sinds hij in de koningsklasse van de motorsport meerijdt. De Italiaanse routinier Valentino Rossi kwam als derde over de finish en behield daarmee de leiding in het WK. De 36-jarige Rossi heeft na tien races negen punten voorsprong op Lorenzo, Márquez staat op gepaste afstand derde in het WK-klassement. (ANP)