Deze Belgische start-up kreeg 1,5 miljoen voor zijn catsitters

Foto screenshot Pawshake

Het is (nog even) vakantie en je camping staat geen huisdieren toe. Waar moet kat Loekie of hond Fikkie dan heen? Naar Pawshake. Een van oorsprong Belgische startup die razendsnel groeit. Zes vragen.

Wat is het?

Een platform waar je een dierenoppas kunt vinden. Dat zijn gewoon mensen die bij je in de buurt wonen die zin hebben om eventjes op je huisdier te passen en uit te laten, of waar je je huisdier uit logeren kunt geven als je weg bent.

Hoe werkt het?

Iedereen die wat extra’s wil verdienen en van dieren houdt, kan een gratis profiel aanmaken als oppasser. Je vult je motivatie in, je beschikbaarheid, je ervaring en een paar leuke foto’s waar je een kat of hond omhelst, en wacht af tot je geboekt wordt. Zoekende baasjes kunnen het aanbod van oppassers scannen, en bij een match kunnen ze je online boeken.

Foto Pawshake

Foto Pawshake

Wat is het verdienmodel?

Oppassers mogen zelf hun prijs bedenken. Een hond uitlaten kost bij de meeste mensen tussen de 10 en 20 euro. De site houdt van elke transactie 19 procent in. Betalen gaat met creditcard of Paypal, en de oppasser krijgt het na het oppassen op z’n rekening.

Hoe veilig is het?

De kans is klein dat iemand er met je hond vandoor gaat. Elke oppasser krijgt reviews. Ook ben je automatisch verzekerd als je gebruik maakt van Pawshake. Voor als je huisdier onverwacht schade veroorzaakt, of een ongeluk krijgt.

Wie gebruiken het?

Pawshake is na ruim anderhalf jaar al actief in 17 landen. Wereldwijd staan er meer dan 15.000 oppassers en 100.000 baasjes ingeschreven. In Nederland gaat dat om ongeveer 700 oppassers en 7.000 diereneigenaren.

Bestaat er al zoiets?

Er zijn best veel vergelijkbare fora, maar Pawshake heeft onder andere een investering van 1,5 miljoen dollar gekregen dit jaar, en zit dus net wat professioneler in elkaar.

    • Charlotte van ’t Wout