Dit is vandaag belangrijk

Foto iStock

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Duizenden nieuwe studenten overspoelen vandaag steden als Leiden en Utrecht voor hun introductieweek. Hebben ze wel de juiste universiteit gekozen als ze een topfunctie ambiëren?

De beurskoers heeft zijn laagste punt ooit bereikt, maar Twitter heeft wel meer problemen. Zoals adverteerders, onder andere uit Nederland, die weglopen.

Kabelaar Altice, de hardste stijger aan het Damrak, begint vandaag met de handel in gesplitste aandelen. Een trucje van de topman. Dat is niet het enige opvallende aan dit bedrijf.

Poldernieuws

Jora Vision vermaakt vanuit Nederland pretparkbezoekers over de hele wereld, schrijft de Volkskrant.

Arcadis zet ingenieurs uit India en Roemenië in om Nederlandse klussen te doen. Is goedkoper, schrijft het Financieele Dagblad.

De Kuyper uit Schiedam wil niet alleen gin maar ook jenever in de VS hip maken, meldt de Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Zware tijden voor Tesla. De autofabrikant maakt 4000 dollar verlies op iedere verkochte auto van Model S, meldt Reuters.

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, staat volgens Quartz op het punt de grootste overname ooit te doen.

Wat doen voormalig topmannen van Microsoft met hun vermogen? Business Insider onderzocht het

While you were sleeping… in Asia

De goedkope smartphone van Google voor de Aziatische middenklasse is nog geen succes. Daar moet verandering in komen, zegt Google in de Financial Times.

Alibaba heeft een nieuwe markt ontdekt: het bezorgen van hamburgers en bakken gefrituurde kip, meldt The Wall Street Journal.

Japanse bedrijven geven recordbedragen uit om de concurrentie in de toekomst te slim af te zijn, aldus de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • Eva Oude Elferink