Autobom ontploft bij internationale luchthaven Kabul

Bij de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft een zelfmoordterrorist zichzelf vanmorgen in een auto opgeblazen. De zwarte rookpluim na de zware explosie was tot ver in de stad te zien.

Een Afghaanse politieagent bewaakt de plaats waar kort daarvoor de autobom tot ontploffing werd gebracht. Foto: AFP Photo / Shah Marai

Bij de internationale luchthaven van Kabul is vanmorgen een autobom tot ontploffing gebracht. De politiechef van de Afghaanse hoofdstad meldt aan persbureau AP dat het om een zelfmoordaanslag gaat.

Volgens de politiechef blies een zelfmoordterrorist in een auto zichzelf op bij de toegangspoort van de luchthaven. Bij de aanslag zijn volgens de autoriteiten vier doden en zeker 17 gewonden gevallen. De ontploffing zorgde voor een zwarte rookpluim, die tot ver in de stad te zien was.

Twitter avatar rmuahid Rahmatullah Muahid Kabul Explosion:
initial Reports: 8 injured,armored cars destroyed,Roads blocked by ANSF stay tuned with Ariana News http://t.co/4lDJuVg9Kc

Later vandaag houdt de Afghaanse president Ashraf Ghani een persconferentie.

Het is de laatste dagen onrustig in Kabul, waar de Taliban meerdere aanslagen pleegde. Daarbij zijn volgens persbureau Reuters de afgelopen dagen zeker vijftig doden gevallen. Honderden raakten gewond.

Dit weekend braken hevige gevechten uit waarbij een medewerker van de NAVO-missie en twee opstandelingen werden gedood.

    • Sjoerd Klumpenaar