3LAB

None

Experimenterende tv-makers krijgen deze week wederom de kans om nieuwe programma’s te testen op NPO 3. De publieke omroep pakt het ambitieuzer aan dan vorig jaar. Toen waren er nog maar drie dagen vrijgemaakt voor TV Lab, nu zijn er zijn er onder de nieuwe naam 3LAB een week lang nieuwe pilots en formats te zien. Presentator Jelte Sondij doet de nabespreking en kijkers kunnen via social media hun mening geven. Er is dit jaar meer ruimte voor drama en komedie. Zo begint iedere avond met Rundfunk (KRO-NCRV), een humoristische serie over een middelbare school van en met Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. Verwacht geen subtiele grappen. Pierre Bokma mag losgaan als een excentrieke leraar Duits. Dramaserie Dip (BNN) gaat over Teun (Alex Hendrickx), een jongen die in een flinke ‘quarterlife crisis’ terechtkomt. Verder vanavond: Joey’s Wereld (BNN), een realityserie over ‘poederkoning’ en voormalig drugsdealer Joey van Koningsbruggen. Hij wil de wereld veroveren met zijn bedrijf dat maaltijdvervangers maakt. 3LAB is niet alleen een tv-week, het platform lanceert online regelmatig nieuwe producties.