‘Relschoppers Santpoort, meld je’

Screenshot YouTube Regio12

De politie roept iedereen die betrokken is geweest bij de ongeregeldheden in Santpoort op om zich te melden bij het politiebureau van IJmuiden. Afgelopen nacht hield de politie zeven mensen aan wegens onder andere openlijke geweldpleging en zware mishandeling tijdens de Santpoortse Feestweek.

Het gaat om zes mannen (vier van 19 jaar oud, waarvan twee afkomstig uit Bloemendaal, één uit Santpoort, één uit Amsterdam en twee mannen uit IJmuiden van 21 en 30 jaar oud) en een minderjarig meisje van 17 uit Santpoort. Zij maakten deel uit van een grote groep mensen die zich even na middernacht met geweld tegen de politie keerde. Eerder op de avond werden hulpverleners gehinderd toen ze een bewusteloos meisje naar het ziekenhuis wilden brengen. Het meisje van 14 vertoonde symptomen van drugsgebruik, aldus de politie.

Van de zeven aangehouden verdachten zitten er op dit moment nog zes vast. De politie verwacht de komende dagen meer verdachten te kunnen aanhouden wegens openlijk geweld, ambtsbelemmering, verstoren van de openbare orde en mishandeling. “Het is verstandiger om je zelf te melden dan dat de politie naar jou op zoek gaat”, zegt de politie.

Drie agenten raakten gewond. Een agent heeft aangifte gedaan wegens poging tot doodslag.

    • Marije Willems