Kromowidjojo grijpt naast wereldtitel op 50 vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft Nederland op de slotdag van de WK zwemmen in Kazan geen wereldtitel kunnen bezorgen. Op de 50 meter vrije slag lag de 24-jarige goed op koers voor goud, maar ze eindigde als tweede achter de Australische Bronte Campbell.

Kromowidjojo grijpt net naast wereldtitel op 50 vrij Foto EPA / Valderin Xhemaj

Ranomi Kromowidjojo heeft Nederland op de slotdag van de WK zwemmen in Kazan geen wereldtitel kunnen bezorgen op de 50 meter vrije slag.

De 24-jarige Groningse moest haar wereldtitel afstaan aan de Australische Bronte Campbell, die eerder deze week ook al de beste was op de 100 vrij. Campbell tikte aan in 24,12 seconden, Kromowidjojo klokte 24,22. Het brons ging naar Sarah Sjöström 24,31.

Met het zilver van Kromowidjojo staat de teller voor Nederland op acht medailles dit WK. Kromowidjojo toonde zich na afloop voor de camera’s van de NOS tevreden over haar tweede plek.

“Ik kan hier niet ontevreden mee zijn. Het deelnemersveld is heel sterk.”

Estafettegoud voor VS en China

Verder was er goud vandaag voor de estafetteteams van de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse mannen veroverden het goud op de 4×100 wissel. De Chinese zwemsters troefden op hetzelfde onderdeel Zweden (zilver) en Australië (brons) af.

    • Maarten Back