De joy van Julius Jaspers

Na Ron Blaauw, die naast zijn andere zaken een oriental filiaal begon, heeft ook Julius Jaspers een oosters restaurant geopend. Er is veel voor te zeggen, de streetfood cultuur van compacte gerechten die vaak in een enkel kommetje passen sluit naadloos aan bij de wens om verlost te zijn van de klassieke voor- hoofd- en nagerechtdoctrine. In elk geval verfrissend dat er ook weer eens een restaurant geopend wordt waarvan de kok voor de verandering géén eigen groenten- en kruidentuintje heeft en waar we het ook zonder alle proza over lokale productie kunnen stellen. Het tegendeel is hier waar: veel van het keukenpersoneel plus tal van producten en smaakmakers komen juist van ver, net als de oosterse bieren en Japanse frisdranken. Prettig bovendien dat de meeste gerechten à la minute gemaakt worden.
Happyhappyjoyjoy is de naam van de onderneming. Jaspers leidt ons rond in zijn keuken waar zowel Chinees, Thais, Maleisisch, Indonesisch, Vietnamees als Koreaans gekookt kan worden.

    • Ronald Hoeben