In beeld

Even zeshonderd flamingo’s meten en wegen

Dit weekend werd een van Europa's grootste flamingokolonies geteld en geringd. De lagune van Fuente de Piedra in de binnenlanden van de provincie Málaga is een bekend broed- en overwintergebied van flamingo's en andere trekvogels. Jaarlijks nestelen zich hier honderden flamingo's, afhankelijk van het waterniveau. De jonge vogels hebben allemaal een grijs verenkleed. Pas na een paar jaar worden de Europese flamingo's wit met roze. Tientallen vrijwilligers kwamen dit weekend naar het meer om zo'n zeshonderd flamingo's te tellen, te ringen, te wegen en te knuffelen.
AFP / Jorge Guerrero
AFP / Jorge Guerrero
Reuters / Jon Nazca
Reuters / Jon Nazca
Reuters / Jon Nazca
AFP / Jorge Guerrero
AFP / Jorge Guerrero
AFP / Jorge Guerrero
Reuters / Jon Nazca
AFP / Jorge Guerrero