In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week onder meer: een verhitte reuzenpanda, een strand vol algen en een gesimuleerde Marsmissie.
Een soldaat van het Vrije Syrische Leger rust uit in Aleppo, Syrië.
Reuters / Abdalrhman Ismail
Deze vrouwen verkleden zich als zeemeermin en poseren voor toeristen als onderdeel van een reclamecampagne in een toeristisch resort in de provincie Hunan, China.
Reuters
Halifa, een Soedanese kapper, scheert de baard van de Soedanese Ali in het vluchtelingenkamp in Calais, Frankrijk. Veel van de 3.000 inwoners van het kamp proberen elke dag toegang te krijgen tot de Kanaaltunnel, in de hoop een nieuw leven op te kunnen bouwen in Groot-Brittannië.
Reuters / Juan Medina
De Colombiaanse Olando Duque neemt een duik tijdens de High Diving-wedstrijd van de Aquatics World Championships in Kazan, Rusland.
Reuters / Hannibal Hanschke
Migranten zijn vanuit Gevgelija, vlakbij de Macedonisch-Griekse grens, op weg naar Servië. Veel van hen proberen Macedonië en Servië te doorkruisen om via Hongerije de Eurpese Unie binnen te komen.
AFP / Dimitar Dilkoff
Kakapora, Kashmir. Vrouwen rouwen om de dood van een militant die werd gedood in een vuurgevecht met veiligheidstroepen in het zuiden van Kashmir. Sinds 1989 vechten rebellengroepen met Indiase strijdkrachten voor de onafhankelijkheid van Kasmir. Bij de gevechten kwamen tienduizenden mensen om het leven, voornamelijk burgers.
AFP / Tauseef Mustafa
Hindoestaanse activisten tijdens een protestrally bij het parlement. Ze willen dat Nepal in de nieuwe grondwet als hindoeïstische staat wordt erkend.
Reuters / Navesh Chitrakar
Een meisje probeert te ontsnappen aan de zinderende hitte in Seoul, Zuid-Korea. De temperatuur steeg er tot boven de 32 graden Celsius met watertekorten tot gevolg.
Foto AP / Ahn Young-joon
Benghazi, Libië. Schermutselingen tussen de Libische regeringstroepen en een alliantie van voormalige anti-Gaddafi-rebellen en de islamitische groepering Ansar al-Sharia. Libische soldaten hoopten op een snelle overwinning nadat de lokale bevolking hen met wapens te hulp schoot, maar zestien maanden later zijn de gevechten nog niet voorbij. De strijd om Benghazi is een typisch voorbeeld van de aanhoudende chaos in Libië, vier jaar na de val van Gaddafi.
Reuters / Esam al-Omran Fetori
Hier zie je de dark side of the moon, een stuk van de maan dat vanaf de aarde nooit zichtbaar is. Het is de eerste keer dat de volledige achterkant van de maan te zien is in één beeld met de aarde.
AFP / NASA / NOAA
Haar kleindochter, schoondochter en zoon waren aan boord van de verdwenen vlucht MH370. Bao Lanfang (tweede van rechts) spreekt met journalisten in Beijing, China. Buiten het kantoor van Malaysia Airlines hielden Chinese nabestaanden een protestactie.
AP / Mark Schiefelbein
Een kind uit een Pakistaanse nomadenfamilie slaapt buitenshuis in Islamabad, Pakistan. Veel nomadenfamilies leven in slechte omstandigheden in buitenwijken en verdienen wat met het verkopen van ballonnen en speelgoed.
AP Photo / B.K. Bangash
Reuzenpanda Weiwei leunt op z'n ijsblokken om af te koelen in de dierentuin van Wuhan, China. De temperatuur liep op tot 36 graden Celsius.
Reuters
Een activist protesteert tegen kernwapens bij de demonstratie op het Place de la Republique, Parijs. Deze week was het precies zeventig jaar geleden dat de Amerikanen een atoombom op de Japanse havenstad Hiroshima gooiden.
AFP / Alain Jocard
Feest in Egypte: het 'Nieuwe Suezkanaal' werd deze week officieel geopend. Dit beeld toont het Tahrirplein. Met de uitbreiding van het Suezkanaal kunnen grote schepen elkaar op meer delen van het kanaal in tegengestelde richting passeren, wat de wachttijd met elf uur zou verkorten.
Reuters / Mohamed Abd El Ghany
Een school in de Jemenitische hoofdstad Sanaa, waar vluchtelingen uit de noordelijke provincie die wordt gecontroleerd door Houthi-rebellen hun toevlucht zochten. In het verdeelde Jemen woedt sinds vorig jaar een strijd tussen Houthi-rebellen en het regeringsleger. Een internationale coalitie, geleid door Saoedi-Arabië, helpt Jemen in de strijd en voert sinds maart bombardementen uit op de Houthi’s.
Reuters / Khaled Abdullah
Een strand vol algen in Qingdao, China.
Reuters / China
Een met bloed bevlekte muur in het huis van de secularistische blogger Niloy Chowdhury, die werd gedood in Dhaka, Bangladesh.
AP
Luchtfoto van de bouwplaats van de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië. Dit is de golfbaan.
Reuters / Ricardo Moraes
Vluchtelingen uit Aleppo, Syrië, wachten in Gevgelija, Macedonië, op een trein naar de grens van Servië. Via Griekenland en Italië hopen migranten een welvarend land binnen te komen. Sinds januari kwamen zo'n 160.000 vluchtelingen aan in beide landen, zo zegt de Internationale Organisatie voor Migratie.
EPA / Georgi Licovski
De Spaanse Munoz Elorza (links) en de Oostenrijkse Stefan Dobrovolny teken steenmonsters tijdens een gesimuleerde trip naar Mars op de gletsjers van Kaunertal, Oostenrijk. Dat terrein zou lijken op dat van de rode planeet.
Reuters / Dominic Ebenbichler