Ajax start seizoen goed met 3-0 zege op AZ

Anwar El Ghazi van Ajax (L) heeft de 3-0 gescoord en wordt gefeliciteerd door Nemanja Gudelj van Ajax. Foto ANP / Olaf Kraak

Ajax heeft vandaag goede zaken gedaan in Alkmaar. De Amsterdamse club versloeg AZ met 3-0 dankzij goals van Anwar El Ghazi (twee keer) en Nemanja Gudelj. De vlekkeloze competitiestart was een opsteker voor Ajax na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League afgelopen dinsdag.

Ajax besliste de wedstrijd al in de eerste helft. Anwar El Ghazi opende de score binnen een kwartier. El Ghazi maakte in de 38e minuut nog een doelpunt voor de Amsterdamse club. Oud-AZ-speler Nemanja Gudelj maakte kort daarna het derde doelpunt voor Ajax.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax Ajax is het nieuwe seizoen in de Eredivisie goed begonnen. #azaja http://t.co/mhakCOfDkT

Weinig spanning in de tweede helft

Na rust liet Ajax de ruime voorsprong niet meer in gevaar komen. Trainer De Boer maakte van de gelegenheid gebruik om Yaya Sanogo aan het werk te zien. De centrumspits, gehuurd van Arsenal, kon nog niet aantonen waarom trainer Arsène Wenger nog steeds toekomst voor hem ziet bij de topclub uit Londen.

    • Maarten Back