Afsluitdijk richting Noord-Holland weer open na aanrijding

Een zwaar beschadigde caravan staat tegen een vangrail op de Afsluitdijk na een ongeval met meerdere auto's, caravans en een camper. Foto ANP / Michel van Bergen

De Afsluitdijk richting Noord-Holland, die eerder vandaag werd afgesloten na een ongeval, is weer deels vrijgegeven. De ontstane files zijn opgelost. Bij het ongeluk is een 49-jarige automobilist uit Sliedrecht zwaar gewond geraakt.

Twitter avatar vid VID De rechterrijstrook is nu ook vrijgegeven op de #A7 Afsluitdijk Zurich en Breezanddijk. De file krijgt eindelijk wat “lucht”.

De linkerrijstrook in beide richtingen blijft nog een aantal uur dicht vanwege herstelwerkzaamheden aan de vangrail, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan ANP.

Mislukt inhaalmanoeuvre

Het ongeluk ontstond toen een auto een camper probeerde in te halen, meldt de politie. Toen de auto naast de camper reed, ging de camper naar links om de voor hem rijdende auto met caravan in te halen. Toen de camper corrigeerde en weer terug naar rechts ging, raakte hij de caravan. Die begon te tollen waarna de auto ervoor werd weggetrokken. De camper kwam tegen de vangrail tot stilstand.

In de auto met caravan zat een echtpaar uit Sliedrecht. Beiden raakten door de aanrijding bekneld en zijn door de brandweer bevrijd. De bestuurder is zwaargewond met de traumaheli naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn vrouw is ter plekke aan haar verwondingen geholpen en hoefde niet naar een ziekenhuis. De overige betrokkenen kwamen volgens de politie met de schrik vrij.

De politie heeft vanmiddag sporenonderzoek gedaan en Rijkswaterstaat heeft een spoedreparatie aan het wegdek uitgevoerd. Hierdoor liep het verkeer op de Afsluitdijk vanmiddag een aantal uur vertraging op.

Foto ANP / Michel van Bergen

Foto ANP / Michel van Bergen

Foto ANP / Michel van Bergen

Foto ANP / Michel van Bergen

    • Marije Willems