Acht doden bij schietpartij in Houston

Agenten bij het huis in Houston waar acht doden zijn gevonden.
Agenten bij het huis in Houston waar acht doden zijn gevonden. Foto AP / David J. Phillip

In een woning in een buitenwijk van Houston zijn zaterdagavond acht doden gevonden, onder wie vijf kinderen. Een 49-jarige man die op de politie schoot, heeft zich kort daarna overgegeven aan de politie.

De politie ging rond negen uur ‘s avonds bij de woning kijken om te controleren of alles oké was, meldt persbureau AP op gezag van lokale bronnen. De politie kreeg vervolgens informatie binnen dat in het huis een man aanwezig zou zijn die werd gezocht wegens huiselijk geweld. Toen de agenten door het raam een lichaam van een kind zagen liggen, zijn ze de woning binnengegaan. De man begon te schieten. Maar een uur later gaf hij zich over.

Het is niet bekend wat het motief is van de verdachte. Ook is niet duidelijk wat de relatie is tussen de man en de acht slachtoffers.

    • Marije Willems