Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Of de ALS-patiënt iets wilde bestellen

Foto ANP / Koen Suyk
Foto ANP / Koen Suyk

Er is gisteren beroering ontstaan over een voorval in de Bloemendaalse strandtent Parnassia. Een medewerker van de strandtent zou eerder deze week literatuurcriticus en ALS-patiënt Pieter Steinz onheus hebben bejegend. Tegen Steinz, medewerker van deze krant, zou gezegd zijn dat hij iets moest bestellen, terwijl hij door zijn ziekte niet meer kan eten of drinken. Zijn vrouw stuurde naar deze krant een ‘Ikje’, dat hiernaast is afgedrukt.

Eigenaar Hans Slewe van Parnassia noemt het in een reactie „zeer betreurenswaardig dat dit zo is opgevat. Daar bied ik mijn excuses voor aan. Mijn medewerkers zagen meneer alleen in zijn rolstoel zitten, omdat mevrouw was gaan zwemmen, en vroegen zich af of hij bij iemand hoorde.”

„Kennelijk heeft een van mijn medewerkers tegen meneer gezegd dat dit niet de bedoeling is. Toen mevrouw boos bij mij kwam, heb ik uiteraard gezegd dat zij beiden welkom zijn op het terras. Maar dat hoefde niet meer; er was kennelijk al te veel gebeurd. Wij hebben er geen kwade bedoeling mee gehad.”