Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Spits Michiel Kramer naar zijn geliefde Feyenoord

Michiel Kramer stapt over van ADO Den Haag naar Feyenoord. De 26-jarige spits tekende vrijdag een contract voor drie jaar in de Kuip, waar hij rugnummer 31 kreeg. De komst van Kramer volgt een dag nadat bekend werd dat Feyenoord vleugelspeler Eljero Elia had overgenomen van Werder Bremen.

Eerder keerde Dirk Kuijt al terug in de Kuip, waarmee coach Giovanni van Bronckhorst over een volledig nieuwe aanvalslinie kan beschikken. „Na de komst van Kramer zie ik Kuijt vooral als speler voor de rechterflank”, zei Van Bronckhorst vrijdag. „Michiel is een speler met scorend vermogen, die het dankzij zijn lengte en fysiek elke verdediging heel moeilijk kan maken. Hij is een speler die hier past en met hem erbij krijgen we in de voorhoede nog meer mogelijkheden.”

De 1 meter 95 lange Kramer speelde in de jeugdopleiding van Excelsior en debuteerde in 2008 bij NAC Breda in het betaald voetbal. De geboren Rotterdammer stapte in 2009 over naar FC Volendam, waar hij in het seizoen 2012-2013 opviel met 22 doelpunten. Daarop vertrok hij naar Den Haag, waar hij in zijn eerste seizoen zeven doelpunten maakte. Vorig jaar was hij met zeventien treffers clubtopscorer bij ADO.

Feyenoord zou een transfersom van 1,5 miljoen euro hebben betaald, aldus De Telegraaf. Kramer had als jeugdspeler al een voorliefde voor Feyenoord. Twee weken geleden leek Kramer nog dichtbij een transfer naar Baniyas FC uit Abu Dhabi. Die overstap ging op het laatste moment niet door nadat de clubs de onderhandelingen staakten.

Bijna gelijktijdig met het binnenhalen van Kramer werd bekend dat de overbodig geraakte spits Mitchell te Vrede Feyenoord verlaat, hij gaat naar sc Heerenveen. De 24-jarige Te Vrede maakte afgelopen seizoen zeven doelpunten in twintig wedstrijden.

Feyenoord begint het seizoen zaterdagavond met een thuiswedstrijd in de eredivisie tegen FC Utrecht.