Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Missverkiezing voor oudere mannen in São Paulo

Je moet er maar zin in hebben, op je oude dag: poseren voor een jury, een goede act verzinnen om je talenten te etaleren. Dan in spanning afwachten op het juryoordeel. Om dan uiteindelijk te concluderen dat het uiteindelijk toch allemaal om uiterlijk draaide. Maar voor de wedstrijd voor de knapste oude man van São Paulo van afgelopen donderdag waren genoeg kandidaten te vinden. De verkiezing, een initiatief van de stad, moet zorgen voor ontspanning en zelfvertrouwen en moet de schoonheid van de oude dag doen inzien.
Evilazio Barroso Torres, 90, poseert voor de jury
AP / Andre Penner
De act van Aureo do Nascimento, 63.
AP / Andre Penner
De deelnemers
AP / Andre Penner
Ivete Verzoni, 82, moedigt haar vriendje aan
AP / Andre Penner
Even op adem komen. Deelnemers worden getrakteerd op een buikdansoptreden.
AP / Andre Penner
De gelakte schoenen van de 90-jarige Evilazio Barroso Torres.
AP / Andre Penner
Deelnemer Abel Jose Nunes, 94
AP / Andre Penner
Het is genieten.
AP / Andre Penner
And the winner is... De 63 jaar jonge Aureo do Nascimento
AP / Andre Penner